top of page

Information till dig som ska Växtfärga ditt hår för första gången.

Vår växtfärg består av malda växter som blandas med hett vatten, te eller kaffe.

Eftersom färgen lägger sig runtom varje hårstrå som en skyddande hinna och ger ett glansigt och något transparent resultat kommer återväxten inte att bli lika

markant och definitiv som med traditionell hårfärg.

Hur sitter färgen?

Färgen sitter kvar i håret som en vanlig intensivtoning; den tvättas ur något och påverkas av sol vind, schampo och vatten.

Vår ambition är att din färg ska hålla sig snygg i 6-8 veckor och gärna längre, innan det eventuellt är dags för ny färgning.

Den kan behöva fyllas på efter ca 8 veckor för att behålla den rätta färgnyansen.

Hårkvalitén bevaras och ditt hår blir glansigare. Ju fler gånger du färgar, desto bättre och längre sitter färgen kvar.

Om du har traditionell färg kvar i håret behöver du inte vänta tills den har vuxit ut; det går bra att växtfärga ovanpå. Det är däremot nödvändigt att göra en djuprengörande inpackning innan växtfärgen sätts i så att resultatet blir jämnt och så täckande som möjligt. Detta görs på salongen i samband med första gången du växtfärgar.

Växtfärgen sitter bättre när man använder enbart miljövänliga hårvårdsprodukter som är fria från silikoner, mineraloljor, SLS.

Man ska komma ihåg att alla kulörer inte är möjliga och att pigmenten harmoniserar med din befintliga hårfärg. Det ger ett något transparent resultat.

Vi ser gärna att du kommer in till salongen och visar ditt hår och diskuterar önskad hårfärg innan vi växtfärgar håret första gången (om det är möjligt).

Det går också bra att maila bild på håret (inkl. ev. utväxt och hela frisyren i dagsljus- ej direkt solljus- för att få en helhetsbild) till info@ekofrisoren.se (man kan ta bild med sin telefon och sen i fältet för telenummer så skriver man bara in e-postadressen i stället.

Färger som inte är möjliga hos oss.

- bruna/mörkbruna slingor i ett ljust /mellanbrunt /grått hår.

brun/mörkbrun helfärg i ett långt(helgrått/ ljust hår, där utgångsläget är att hela håret är ljust.

- ljusa upp hår som tidigare har växtfärgats med mörkbrun växtfärg.

Varma toner är vanliga i växtfärgningen. Det är svårt att lyckas få fram en helt kall färg, men fråga oss gärna så vi vet om det är möjligt på just ditt hår.

OBS: Verkningstiden för färgen är oftast 1 timme och hela behandlingen inkl. klippning tar ca 3 timmar. 

Ha gärna på dig en mörk/oöm tröja när du kommer till oss för att växtfärga. Färgen kan bli rinnig och leta sig ner under alla handdukar och kappan och lämna en fläck på tröjan.

Det tar några dagar för färgen att oxidera färdigt i ditt hår och du kan se det färdiga resultatet.;

Färgen djupnar något och överskottspigment tvättas ur.

Kan jag använda växtfärg om jag är allergisk mot traditionell hårfärg?

Ja, växtfärgerna liknar inte vanlig hårfärg på något sätt.

Våra färger innehåller bland annat garvsyra, kumarin, tannin, sterol och lawsone. Är du känslig mot kumarin eller lider av G6PD-brist/favism bör du vara försiktig.

Det finns också möjlighet att köpa färg att göra hemma. Beskrivning medföljer, men första gången vill vi att du färgar på salongen, så vi vet vilken färg som passar just ditt hår

OBS. Vi vill själva arbeta i och erbjuda våra kunder en strålningsfri miljö här på Vårt Alternativ. Vi ber dig därför att stänga av din mobiltelefon eller sätt den i flygplansläge (ej ljudlös) när du är hos oss. Behöver någon nå dig under din vistelse hos oss, så be dem söka dig genom att ringa vår reception, 011-16 77 67.

Läs gärna mer om hur elektromagnetisk strålning kan påverka din hälsa här.

bottom of page