Ekofrisören - miljövänlig hårvård i Norrköping
 
 
Information till dig som ska Växtfärga ditt hår för första gången.
 
Vår växtfärg  består av malda växter som blandas med hett vatten, te eller kaffe.
Eftersom färgen lägger sig runtom varje hårstrå som en skyddandehinna och ger ett glansigt och något transparent resultat kommer återväxten inte att bli lika
markant och definitiv som med traditionell hårfärg.
Färgen sitter kvar i håret som en vanlig intensivtoning, den mattas och bleks med tiden. Den kan behöva fyllas på efter ca 8 veckor för att behålla den rätta färgnyansen.
Hårkvalitén bevaras och ditt hår blir glansigare. Ju fler gånger du färgar, desto bättre och längre sitter färgen kvar.
 
Om du har traditionell färg kvar i håret behöver du inte vänta tills den har vuxit ut; det går bra att växtfärga ovanpå. Det är däremot nödvändigt att göra en djuprengörande inpackning innan växtfärgen sätts i så att resultatet blir jämnt och så täckande som möjligt. Detta görs på salongen i samband med första gången du växtfärgar.
 
Din hårkvalité bevaras och skyddas och du kan färga många många gånger utan att håret tar skada. Färgen sitter som en intensivtoning och ju fler gånger du färgar, desto bättre sitter färgen. De flesta färger och färgvariationer och kombinationer är möjliga. Håret behåller sin kvalité oavsett hur många gånger du färgar. Gråa strån går bra att täcka.

Man ska komma ihåg att alla kulörer inte är möjliga och att pigmenten harmoniserar med din befintliga hårfärg. Det ger ett något transparent resultat.
 
Färger som inte är möjliga hos oss.
- bruna/mörkbruna slingor i ett ljust /mellanbrunt /grått hår.
brun/mörkbrun helfärg i ett långt(helgrått/ ljust hår, där utgångsläget är att hela håret är ljust.
- ljusa upp hår som tidigare har växtfärgats med mörkbrun växtfärg.
 
Varma toner är vanliga i växtfärgningen. Det kan vara svårt att lyckas få fram en helt kall färg, men fråga oss gärna så vi vet om det är möjligt på just ditt hår.
 
 
Växtfärgen sitter bättre när man använder enbart miljövänliga hårvårdsprodukter som är fria från silikoner, mineraloljor, SLS.
 
OBS: Verkningstiden för färgen är oftast 1 timme och hela behandlingen inkl. klippning tar ca 3 timmar. 
 
Det tar några dagar för färgen att oxidera färdigt i ditt hår och du kan se det färdiga resultatet.;
Färgen djupnar något och överskottspigment tvättas ur.
 
Växtfärg tvättas ur något och påverkas av sol vind, schampo och vatten.
Vår ambition är att din färg ska hålla sig snygg i 6-8 veckor och gärna längre, innan det eventuellt är dags för ny färgning.
 
Kan jag använda henna om jag är allergisk mot traditionell hårfärg?
Ja, henna liknar inte vanlig hårfärg på något sätt.
 
Våra färger innehåller bland annat garvsyra, kumarin, tannin, sterol och lawsone. Är du känslig mot kumarin eller lider av G6PD-brist/favism bör du vara försiktig.
 
Det finns också möjlighet att köpa färg att göra hemma. Beskrivning medföljer, men första gången vill vi att du färgar på salongen, så vi vet vilken färg som passar just ditt hår
 
Ha gärna på dig en mörk/oöm tröja när du kommer till oss för att växtfärga. Färgen kan bli rinnig och leta sig ner under alla handdukar och kappan och lämna en fläck på tröjan.
 
OBS. Vi vill själva arbeta i och erbjuda våra kunder en strålningsfri miljö här på Vårt Alternativ. Vi ber dig därför att stänga av din mobiltelefon eller sätt den i flygplansläge (ej ljudlös) när du är hos oss. Behöver någon nå dig under din vistelse hos oss, så be dem söka dig genom att ringa vår reception, 011-16 77 67.
Läs gärna mer om hur elektromagnetisk strålning kan påverka din hälsa här.